Hirdetmények

Rendelésemen elindult a számítógépes betegbehívó rendszer. 

Kérem, hogy mindenki, aki az én rendelésemre jön (akár beteg, akár egészséges, akár adminisztratív céllal érkezik) regisztráljon a váróterem bejárata melletti terminálon. Ezen keresztül szólítjuk a gyerekeket. 

Választható tevékenységek: 

Betegrendelés: időpontfoglalással és anélkül is igénybe vehető

Egészséges rendelés: az eddigi gyakorlatnak megfelelően csak előjegyzésre történik. 

Kérem, hogy amennyiben betegrendelési időben van gyermekének tanácsadási időpontja, ugyanúgy jelentkezzen be a terminálon (a terminált közvetlenül az ajtó mellett helyeztük el, be sem kell tolni a babakocsit a váróba ahhoz, hogy a néhány másodperces műveletet elvégezze), utána foglaljon helyet a tanácsadó váróba.

Amennyiben egészséges gyermekét időpontfoglalás nélkül hozta vizsgálatra, nem kell a betegek közt várakoznia. Válassza a "betegrendelés" tevékenységet, majd fáradjon át az egészséges váróba. Onnan fogjuk szólítani. 

Az „elkészült dokumentumok kiadása” menüpontot akkor válassza, ha előzetesen személyesen, telefonon vagy e-mailben egyeztetett dokumentumot (recept, táppénzes papír, közgyógy igazolás, stb) szeretne átvenni. Az előzetes egyeztetéskor megbeszéljük, mikorra tudjuk a kért iratot elkészíteni, ezért időpontfoglalás erre a tevékenységre nincs.

 

2020. augusztus 17.

Az érdi közegészségügyi hatóság (járási kormányhivatal Népegészségügyi Osztálya) a Nemzeti Népegészségügyi Központtal egyeztetve állásfoglalást adott ki a gyermekorvosok által kiállítandó igazolásokról.

Az állásfoglalás értelmében  a következő esetekben szükséges gyermekorvosi igazolás:

 - gyermekintézménybe történő felvétel előtt
 - bölcsődés gyerek fertőző betegsége után arról, hogy a betegség már nem áll fenn
 - nevelési-oktatási intézménybe járó gyermek esetén arról, hogy az intézményt a gyermek betegsége miatt mettől meddig nem látogathatja
 
A járványügyi készültség alatt a várótermi fertőzések megelőzése érdekében a fenti, hatóságilag előírt eseteken túl orvosi igazolást nem adok ki.
Kérem, hogy csak a fent leírt esetekben jöjjenek gyermekükkel igazolásért.
 
Ha gyermeküket egyszerű nátha, enyhe hasmenés vagy más, szülői hatáskörben kezelhető tünet miatt hazaküldik a közösségből, telefonon jelezzék a betegség kezdetét. Ilyen esetben elég akkor elhozni a gyermeket a rendelőbe, ha már panaszmentes: fennálló tünetek esetén orvosi igazolást úgysem adhatok ki. A jövőre vonatkozó igazolás kiadása jelen járványügyi helyzetben nem megengedett. 
 
Együttműködésüket a további sikeres járványügyi védekezés érdekében kérem és köszönöm.